Drs. Nico Benoist

Hoe verander je gedrag op een duurzame manier? Het antwoord is in bijna iedere context anders. Gedrag is rommelig en complex. En gedragsverandering is geen exacte wetenschap. Juist dat maakt dit werk voor Nico zo interessant. De uitdaging om in iedere context weer een effectieve interventie te ontwerpen.

Met zijn achtergrond in de hersenwetenschappen benadert Nico gedragsverandering vanuit zijn kennis over brein en cognitie. Hij houdt van de combinatie van analyse en creativiteit in de rol van gedragsadviseur. Graven in de literatuur, mensen bevragen, verbanden leggen, ideeën bedenken, en experimenteren.

Ook draagt hij graag zijn steentje bij aan de maatschappelijke uitdagingen waarbij gedragsverandering een belangrijke rol speelt: duurzaam beleggen, bouwveiligheid, of sparen voor je pensioen.


Nico woont samen met zijn vriendin in hartje Amsterdam. Hij houdt erg van beweging: Nico voetbalt, cricket, fietst en hardloopt geregeld. In zijn vrije tijd zingt en speelt hij graag pop- en jazzmuziek. Van bijvoorbeeld Jamie Cullum of Acda & de Munnik. Hij en zijn vrienden zijn ook te boeken voor feesten en partijen!

De experts achter BIC

Dr. Bo van Grinsven

Consultant & Eigenaar

Dr. Bo van Grinsven

Drs. Kimberley Riedijk

Gedragspsycholoog & Consultant

Drs. Kimberley Riedijk

Drs. Nico Benoist

Gedragspsycholoog & Consultant

Drs. Nico Benoist

Eveliene Matser

Consultant

Eveliene Matser

Laura Ruis

Consultant

Laura Ruis