Laura Ruis

Laura is 25 jaar, komt oorspronkelijk uit Vught en is februari '23 begonnen als stagaire bij BIC. Sinds september '23 versterkt zij het team als consultant.

Ongeveer 5 jaar geleden is Laura uit Vught vertrokken om te gaan studeren in Utrecht. Hier heeft ze met veel plezier de bachelor Klinische en Sociale Psychologie gedaan aan Universiteit Utrecht, aangevuld met een minor criminologie. Nadat ze dit ietwat interessegebied heeft bestudeerd, kwam ze er uiteindelijk achter dat ze het meest enthousiast werd van de sociale psychologie, en een grote interesse had voor de gedragsverandering en beïnvloeding binnen de sociale psychologie. Om deze reden is ze de master Social, Health and Organizational Psychology gaan volgen, waarin ze heeft gekozen voor de Social Influence track volgt. Deze master focust zich op de sociale beïnvloeding van gedrag en attitudeverandering. Met de kennis die ze heeft opgedaan uit deze master, wil ze zich inzetten op allerlei gebieden die met gedragsverandering te maken hebben, maar ligt haar grootste interesse bij vraagstukken over klimaatgedrag, veiligheidsgedrag en gezondheidsgedrag.  

Laura is ontzettend enthousiast over het toepassen van haar kennis in de praktijk. Ze krijgt energie van gedrag in de praktijk analyseren en beter te begrijpen waar het vandaan komt. Tot nu toe heeft ze zich vooral ingezet voor veiligheidsvraagstukken voor bedrijven als Heijmans en BAM. Maar daarnaast heeft ze ook gewerkt aan het voorbereiden van workshops voor verschillende bedrijven, variërend van bedrijven als Stedin tot woningcorporaties. 

Momenteel woont Laura samen met huisgenoten in hartje Utrecht, waar ze het erg naar haar zin heeft. In haar vrije tijd houdt ze ervan door de stad te wandelen of net erbuiten de omgeving te verkennen of met vrienden nieuwe dingen te ondernemen of steden te bezoeken. In de zomer is brengt ze het liefste haar tijd door op het strand met een boek of met een nieuwe goede podcast. Verder houdt ze ervan nieuwe plekken en steden in Europa te ontdekken en bezoeken, en brengt ze het liefste haar tijd door met vrienden en familie.

No items found.

De experts achter BIC

Dr. Bo van Grinsven

Consultant & Eigenaar

Dr. Bo van Grinsven

Drs. Kimberley Riedijk

Gedragspsycholoog & Consultant

Drs. Kimberley Riedijk

Drs. Nico Benoist

Gedragspsycholoog & Consultant

Drs. Nico Benoist

Eveliene Matser

Consultant

Eveliene Matser

Laura Ruis

Consultant

Laura Ruis

Dominique Groenesteijn

Stagaire

Dominique Groenesteijn

Luna Schmitz

Stagaire

Luna Schmitz