Een andere kijk op veiligheid

Onze aanpak richt zich niet alleen op bewustwording, maar juist op het ontwikkelen van veiligheidsprogramma's die rekening houden met onbewuste factoren die van invloed zijn op veilig werken.


Jaarlijks gebeuren er in Nederland meer dan 200.000 arbeidsongevallen, waarvan 60 met een dodelijke afloop. En dat ondanks dat grote bouwbedrijven veiligheidsprogramma’s hebben om ongevallen te voorkomen.

Onveilig werken is meestal een gedragsprobleem.

De centrale oorzaak bij arbeidsongevallen komt vaak neer op het gedrag van mensen. Hier spelen bestaande Health & Safety programma’s op in door kennis en bewustwording te vergroten. De grote uitdaging hierbij is echter, dat gedrag vaak onbewust vertoond wordt. En juist daarom is het belangrijk om niet alleen bewustwording en kennis te vergroten, maar om ook te kijken naar hoe we gedrag onbewust kunnen beïnvloeden.


Sinds kort hebben wij de Masterclass Ontgrendel Veiligheid opgezet, waarin je leert hoe onbewuste factoren het gedrag van je doelgroep kunnen bepalen. Tijdens deze masterclass leer je ook hoe je dit gedrag kunt beïnvloeden, waardoor we echt veiliger kunnen gaan werken.
Meer informatie over deze (incompany) masterclass lees je op
deze pagina.

Hoe kunnen wij helpen

Wij observeren, interviewen, en doen andere vormen van onderzoek om te begrijpen welke factoren bijdragen aan het onveilige gedrag en aanvullingen op programma’s te ontwikkelen die precies daarop inspelen.

Interventies

Het creëren en optimaliseren van een gezonde veiligheidscultuur (bijv. door mensen vaker te laten melden)

Verminderen van risicogedrag

Verminderen van ongelukken en letsel

Communicatie

Het optimaliseren van toolboxen

Het inrichten van een interne communicatiecampagne op basis van gedragsinzichten

Training & Coaching

Workshops en masterclasses voor bedrijfsleiders en projectleiders

Lezingen tijdens jouw veiligheidsevenement

3-daagse incompany opleidingen speciaal voor KAM of SHEQ collega’s.

Reviews

Kundige adviseurs

Wij dragen er zorg voor dat onze professionele activiteiten worden uitgevoerd door personen die bekwaam zijn om interventies in bepaalde contexten te ontwerpen, ontwikkelen, en te evalueren.

Context fit

Wij overwegen tot op welke hoogte gedragswetenschappelijke interventies de geschikte interventie zijn in een bepaalde context.

Integriteit

Wij handelen eerlijk, zijn open en transparant bij het ontwikkelen van interventies op basis van gedragsinzichten.

Cases

Reviews

Koninklijke BAM Groep

De samenwerking met BIC is als zeer prettig ervaren, bedrijf met meedenkers en doeners, voelt direct zeer vertrouwd. Altijd bereid om een stapje extra te zetten en leveren op tijd en volgens afspraak.

Hans Markus - SHEQ Coördinator